Hervormde Gemeente Linschoten

Algemeen Algemeen

In het beleidsplan beschrijft de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Linschoten hoe er gewerkt wordt aan de opbouw, het leven en het werken in de gemeente. De kerkenraad verwoordt de visie op de gemeente, de uitwerking van de hoofdtaken die de gemeente heeft en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn. We beogen daarmee uitleg te geven van ons beleid aan gemeenteleden en continuïteit te bieden in het werk van de kerkenraad. Het actuele  beleidsplan heeft betrekking op de jaren 2014-2018.

Een beleidsplan geeft hoofdlijnen. Het is niet bedoeld om alles tot in detail te regelen. Dat zou ook niet goed zijn, want het plan is niet allereerst bedoeld om zoveel mogelijk vast te leggen, maar juist om de richting aan te geven waar we naar toe willen. Dit gezegd hebbend, hebben we ook onze principiële uitgangspunten bepaald en aangegeven welke besluiten daarvoor in het verleden liggen.

Het beleidsplan beschrijft alle facetten die voor de gemeente belang zijn. Thema’s die aan de orde komen zijn: 1) identiteit van de gemeente, 2) structuur en werkwijze van de kerkenraad, 3) eredienst en liturgie, 4) pastoraat, 5) vorming en toerusting, 6) jeugdwerk, 7) zending, 8) evangelisatie, 9) diakonaat, 10) beheer en financiën en 11) communicatie. Binnen elk thema wordt allereerst gezocht naar een Bijbelse visie. Binnen deze kaders beschrijft dit plan vervolgens de huidige situatie. Elk thema wordt afgesloten met een aantal doelstellingen en beleidsvoornemens die we in de komende periode graag gestalte geven.

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018

Klik hier voor de "Brochure samenvatting
beleidsvoornemens 2014-2018"

Klik hier voor de volledige versie van het
"Beleidsplan 2014-2018"

Plaatselijke regeling Plaatselijke regeling

Week van het Gebed
datum en tijdstip 23-01-2019 om 20::00

Jongensclub David
datum en tijdstip 24-01-2019 om 18:45

Meisjesclub Mirjam I
datum en tijdstip 24-01-2019 om 18:45

Mannenvereniging
datum en tijdstip 24-01-2019 om 20:00

Samenkomsten op 21 en 23 januari 2019

Van harte welkom!

Hoor het Angelusklokje luiden

De eerste keer dat deze door de kosters Apeldoorn en Crum op 1e kerstdag 2018 is geluid.

Kerkklanken jan-febr2019

Live uitzendingen | archief kerkdiensten